fbpx

Iedereen maakt wel eens een selfie. Als je op Tinder, Bumble of Innercircle aan het scrollen of swipen bent zul je ze ongetwijfeld tegenkomen. Misschien heb je zelf ook een selfie op je dating profiel en vraag je jezelf af waarom je zo weinig matches hebt.

Hieronder leggen wij je uit waarom selfies niet werken op je dating profiel.

Vervorming van je gezicht

Zonder heel technisch te worden zullen we toch proberen uit te leggen hoe het werkt. De camera op je telefoon heeft een wijde lens, zodat je in veel situaties foto’s kan maken. Een wijde lens betekent een korte lens. Deze korte lens zorgt ervoor dat je gezicht vervormd als je te dichtbij staat. Hieronder zie een foto’s van dezelfde persoon met links een korte lens, en recht een lange lens. De fotografen van Altijd Beet gebruiken altijd een lange lens (tussen de 50mm en 85mm). Hiermee krijg je een realistisch beeld van je gezicht

Onnatuurlijke poses

Doordat je je telefoon in de lucht moet houden, zie je dat mensen vaak onnatuurlijk op een selfie staan. Hun arm staat er half op, hun gezicht staat scheef en hunbovenlichaam staat er niet op. Nu kun je dat laatste verhelpen met een selfie stick. Hierdoor creer je afstand tussen de lens en het onderwerp waardoor er meer ruimte ontstaat op de foto.

Een perfecte foto die laat ook een deel zien van het bovenlichaam. En als je wil dat de foto echt  perfect scoort, dan laat je ook wat context zien. Wat is de setting van de foto? Om het nog iets ingewikkelderte maken, raden wij aan om wel context te laten zien, maar niet teveel afleiding op de foto. Om het concreet te maken: laat zien dat je op het strandbent

Het vooroordeel

Helaas heerst er ook een stevig vooroordeel op de sefie. Veel mensen vinden het arrogant overkomen. Mensen die de hele dag selfies maken worden vaak als ego-centrisch getypeert.

Hoe maak je de perfecte foto

Wij van Altijd Beet zijn gespecialiseerd in de perfecte portretfoto. Wij houden rekening met alle facetten die een foto goed laat scoren. Denk hierbij aan:

1. Geen gezichtsbelemmering

2. Geen andere mensen op de foto

3. Rustige achtergronden

4. Kleurcontrast

5. Compositie inclusief bovenlichaam.

Mocht je hier meer informatie over willen hebben, kun je ons altijd benaderen.