fbpx

Personal branding: opvallen door middel van profielfoto’s

Een eerste indruk gaat om het scheppen van betrouwbaarheid en het geven van een reden om je te vertrouwen. In een flits van een seconde. Jij doet dit op datingsapps als Tinder en Inner  Cirle, op LinkedIn gebeurd dit door bedrijven en recruiters. Het scannen van profielen op zoek naar de perfecte match. Een goed geschreven biografie is interessant, maar in werkelijkheid laten we ons vooral leiden door profielfoto’s. Daarop wordt beoordeeld of er misschien een klik is en dan ga je pas verder in die persoon verdiepen. Wil je online opvallen? Zorg dan op zijn minste voor een goede profielfoto en lees onze tips in deze blog.

Opvallen met je profielfoto op dating sites

Een goede profielfoto toont je hele gezicht. Foto’s met zonnebrillen en andere gezichtsbedekking raden we af, hiermee wek je het idee dat je wat te verbergen hebt. Kies voor een profielfoto waar alleen jij op staat. Het gaat per slot van rekening om jou! Over die gekke vriend vertel je maar een keer op een date, maar op de profielfoto leidt dit alleen maar af. Uit onderzoek blijkt dat mensen aantrekkelijker worden gevonden als ze glimlachen. Dus kijk in de camera en smile!

Een beetje kleur op je profielfoto wonderen. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de gebruikers op dating apps vooral kiest voor kleding met neutrale kleuren. Meer dan de helft  van de vrouwen en bijna driekwart van de mannen draagt wit, zwart, blauw of grijs op zijn of haar profielfoto. Deze neutrale kleuren worden meestal geassocieerd met  ‘chique’ of ‘netjes’. Wil je echter opvallen met je profielfoto, dan blijken deze kleuren minder succesvol. Probeer daarom ‘echte’ kleuren, zoals pastelroze of een lichtere kleur blauw of rood. Een andere tip: kies voor een achtergrond met kleur in plaats van een witte achtergrond.

Herkenbaarheid

Wanneer je iemand tegenkomt op Tinder of Inner Cirle en je hebt de interesse gewekt met jouw profielfoto, dan gaat jouw aanbidder ongetwijfeld op onderzoek uit door jouw Instagram of Facebook profiel te checken. Zorg dat je dezelfde foto gebruikt op meerdere kanalen. Dit geldt trouwens ook voor je Linkedin foto. Het kan goed dat recruiters jouw naam nog even Googlen voordat ze je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Zorg daarom voor een professionele profielfoto waarop jouw gezicht goed zichtbaar is.

Recente foto

Houd je profielfoto up-to-date. Het is belangrijk dat jij meteen wordt herkend op het moment dat je wordt uitgenodigd aan de hand van je LinkedIn-profiel of wanneer je afspreekt in een kroeg met je Tinderdate. Een recente foto van kwaliteit doet je open en betrouwbaar overkomen.

Kleding

Kleding is een niet te onderschatte factor als het gaat om een goede eerste indruk. Met je kleding kan je jouw persoonlijke stijl kenbaar maken. Voor datingsapps kun je vaak meerdere foto’s gebruiken. Verwerk op je dating profielfoto ook tenminste een full body foto om een goede indruk van jouw kledingstijl te geven. Bij onze Altijd Beet Gold pakketten fotograferen we je in drie verschillende outfits. Zo ontvang je een gevarieerd portfolio die jij vervolgens kunt gebruiken op Tinder, Linkedin en Instagram.