fbpx

We zijn het allemaal met elkaar eens dat zelfvertrouwen  aantrekkelijk is. Toch zie je op dating websites veel foto’s waar de onzekerheid er vanaf springt. Dat is logisch, want het is moeilijk om er zelfverzekerd uit te zien voor een camera. De meeste mensen zijn zich bewust van de camera dat ze moeite hebben met ontspannen. Het resultaat is dat we ons plotseling kwetsbaar en zelfbewust voelen, en onze foto’s laten het zien.

Met een beetje bewustzijn kan iedereen er zelfverzekerder uitzien en zich zelfverzekerder voelen op foto’s.

Als je de belangrijkste verschillen kent tussen foto’s van dezelfde persoon met lage en hoge “zelfverzekerde” beoordelingen op Photofeeler, volgen hier 4 van onze beste tips.

1. Kijk niet met grote ogen
Wijde ogen zorgen ervoor dat je er angstig en zelfbewust uitziet, terwijl ontspannen ogen er zelfverzekerd uitzien. Wijd opengesperde ogen worden als angstig, kwetsbaar en onzeker ervaren. Om er zelfverzekerder uit te zien, is het daarom een ​​goed idee om altijd zo voorzichtig te turen op foto’s (zoals je van nature zou doen met een oprechte, ontspannen glimlach).

2. Let op je ademhaling
Als je ervaring hebt met mediatie of yoga dan snap je deze maar al te goed. Door te concentreren op je ademhaling ontspan je meer, en zal het je sneller lukken de camera te vergeten.

3. Gebruik power poses
Krachtige poses zorgen ervoor dat je er zelfverzekerder uitziet op foto’s. Zelfverzekerde houdingen die gewoonlijk ‘power poses’ worden genoemd, worden door professionele acteurs gebruikt om het publiek te laten zien dat een personage krachtig, sterk of zelfverzekerd is.

Een krachtige pose is als je sterk met beide voeten op de grond staat, een rechte rug en de kin lichtelijk omhoog

Het kan geen kwaad op een aantal krachtige poses te oefenen voor de spiegel.

4. Fotografeer vanuit onder
Zorg dat de fotograaf de foto maakt vanuit onder. Je zult zien dat de foto automatisch krachtiger overkomt. De fotografen van Altijd Beet zijn hierin getraind en zullen uit zichzelf spelen met deze vuistregel. Deze hoek geeft de kijker het gevoel dat ze “naar je opkijken”.

Omgekeerd is het het beste om niet van bovenaf gefotografeerd te worden, omdat deze foto’s “op je neerkijken” en neerbuiigend kunnen overkomen of je op een andere manier van een gevoel van macht kunnen beroven. Hieronder zie een foto die gemaakt is door een van de fotografen van Altijd Beet voor zangeres Rochelle.

5. Vermijd grimassen en wees gewoon natuurlijk
Je hebt ze vast voorbij zien komen op social media: de getuite lippen selfie. Deze foto zal nooit goed scoren op dating platforms. Om de simpele reden dat het niet natuurlijk oogt. Wij van altijd beet besteden extra tijd om het model te laten ontspannen. Dit straalt het meeste vertrouwen uit en levert gegarandeert mooie plaatjes op.

Wil je meer model tips of wil je simpelweg een shoot boeken? Neem dan nu contact met ons op.